Tisztelt Vásárlónk!

Az alábbiakban felsorolt néhány szakmai tanáccsal segíteni kívánunk munkájában és megkímélni Önt a felesleges kellemetlenségektől.

Hajópadlóink és lambériáink külső és belső burkolásra egyaránt felhasználhatók. A faanyag nedvességtartalma megtalálható a csomagoláson. A 15±2% nedvességtartalmú termékeink külső burkoláshoz azonnal használhatók, fel- ill. lerakhatók. Számolni kell azonban az időjárás (nedvesség) okozta mozgásokkal. Belső burkolás esetén a vásárlást követően a fóliázott kötegből kibontott hajópadlót, lambériát helyezze szellősen a burkolni kívánt helyiségbe, és tárolja ott legalább 3-5 napon keresztül (borovi ill. vörösfenyő fafajoknál ez 10-12 nap is lehet), hogy átvehesse az ottani klímát - egyensúlyi fanedvességű állapotot (ideális az átlagos szobai környezet, a cca. 20Co-os hőmérséklet és 65 %-os páratartalom). Fontos, hogy a padozat ill. a fal tiszta és száraz legyen.

A lerakni kívánt hajópadló ill. lambéria irányára merőlegesen rögzítse az aljzatra ill. a falra az alátétléceket, párnafát (hajópadló esetén 30-50x50-63 mm, lambéria esetén 20-30x30-50 mm szelvényben, hasonló nedvességtartalmú anyagból, mint a burkolat) egymástól 40-80 cm távolságra úgy hogy, a külső lapjuk egy síkot képezzen. Az alátétlécek rögzítése 60 cm távolságban, műanyag tiplivel, facsavarral, lehetőleg párhuzamosan történjen.

A fa mozgása miatt dilatációs rést (1,5-2 cm) kell hagyni az oldalfalak találkozásánál. Minden szálat minden párnafához rögzíteni kell, lehetőleg a csap felőP oldalról szegezve. Vékonyabb burkolóanyagnál körmös rögzítő lemezt is használhatunk.

Padlóburkolatnál, amennyiben a ragasztott megoldást választja, a beton egyenetlenségeit aljzatkiegyenlítő használatával tudja javítani. Ragasztáshoz javasolt jó minőségű, oldószeres, esetleg PU parkettaragasztót használni a gyártó utasítása szerint.

A falszegélyeket különböző profilú szegőlécekkel szegélyezheti.

A burkolat rögzítése után a felületet tetszés szerint kezelni kell: lakkozni, pácolni, olajozni-viaszolni, natúr vagy színes, fára kifejlesztett anyaggal. A tisztításnál a felületkezelő anyag használati utasításait kell betartani.

Az ERDÉRT hajópadlókat országos kereskedelmi hálózatunkban találhatja meg, ahol készséggel segítenek szakembereink a felmerült kérdései megválaszolásában. Copyright 2016. ERDÉRT-Tuzsér Zrt. | Minden jog fenntartva